perjantai 29. maaliskuuta 2013

Time for a challenge!

Sain tämän samaisen haasteen, jonka on tainnut jo melkein kaikki saada, joten olen laiska, enkä jaksa miettiä, ketkä tätä eivät ole vielä tehneet, joten en tagaa ketään tai keksi kysymyksiä. :D Sain haasteen saarazilta.

Haaste!
Säännöt 
Kerro 11 asiaa itsestäsi
Vastaa haastajan 11 kysymykseen 
Keksi 11 uutta kysymystä 
Haasta 11 uutta bloggaajaa joilla on alle 200 lukijaa
Kerro kenet haastoit

11 asiaa:
1. Olen pahemman laatuinen elokuvafriikki, tälläkin hetkellä hyllyissä notkuu 370 elokuvaa ja 39 tv-sarjan kautta. Eikä lopputa näy.
2. Pystyn keskittymään asioihin paremmin, jos taustalla soi musiikki. Oikeastaan en edes osaa tehdä mitään ilman taustamelua.
3. Rakastan pelaamista ja nykypäivän ehdottomia suosikkeja ovat mm. Mass Effectit, Deus Ex: Human Revolution, Prototype, Far Cry 3 ja Atelier -pelisarja.
4.Tällä hetkellä meneillään on armoton hiusten kasvatusprojekti. Ilman edes sinällään järkevää syytä. :D Leikkasin hiukseni lyhyiksi kesällä 2006, joten eiköhän tuo ole aikakin jo taas katsoa pitkätukkaista peilikuvaa. Peruukit tosin tulevat tämän faktan myötä ongelmiksi, koska näitä hiuksia on niin julmetun iso määrä, ettei peruukin päähän sullominen olekaan enää niin helppoa kuin ennen.
5. Kämpälläni televisio on lähestulkoon aina päällä, kun olen kotona. Vaikken edes konkreetisesti katsoisi sieltä mitään.
6. Olen onnistunut viime vuosien aikana kehittämään jonkinsortin addiktion merijalkaväen sotilaisiin, joista onkin sitten tullut kerättyä käsittämättömän paljon tietoa, katsottua elokuvia, dokumentteja ja ties mitä muuta. Turhan tiedon mestari vuosimallia 1989.
7. Rakastan tutustumista ihmisiin ja mielelläni aina juoruankin kaikkien kanssa oikeastaan mistä vain.
8. Olen nykyään hyvin laiska seuraamaan uusia anime- ja mangasarjoja, koska suurin osa ajastani menee länsimaisten tuotantojen tuijotteluun - niin sarjoihin, kuin kirjoihinkin. Mutta aina silloin, kun törmään mm. tumblrin ihmeellisessä maailmassa johonkin jännän näköiseen sarjaan, niin pakkohan se on kerätä koneelle katosmista varten. Ja sen takia niitä onkin jonossa jo vähän turhankin paljon..
9. Ikävöin piirtämistä, mutta viimevuosien aikana en ole saanut piirretyksi oikeastaan yhtään mitään kunnollista. Suurin osa on vain vaateluonnoksia, tai sitten jotain hyvin epämääräisiä ja nopeita raapustuksia jonnekin paperien nurkkiin.
10. "Want to do"-cosplaylistallani on tällä hetkellä lähemmäs 40 pukua, enkä edes tiedä, milloin ehdin ne kaikki tekemään. Mutta siellä ne listalla hengailee ja odottavat vuoroaan. :D
11. Haluaisin jo tehdä miljoonaa eri cossia, mutta aikataulut ja rahavarat huutavat kovaan ääneen, että et voi, joten itken karvaisia kyyneleitä, kun suunnitelmat joutuvat seisomaan. :'D

11 kysymystä: 

1. Mikä on cossisi, josta pidät kaikista eniten ja miksi?

Kaikkein eniten.. jaa, hyvä kysymys. Melkein kaikissa tekemissäni puvuissa on jotain sellaista, josta pidän hyvinkin paljon, mutta jos jokin yksittäinen puku itsessään pitää sanoa niin.. hmm.. Ehkä Count D Petshop of Horrors -sarjasta. Count D:n kaapu oli ensimmäinen, jonka tein täysin itse ilman kenenkään avustusta, vuosi oli tuolloin 2007. Ja vieläkin olen aivan äärimmäisen tyytyväinen siihen. Etenkin uuden peruukin myötä kokonaisuus on entistä parempi. Ei ehkä ole siis mikään ihme, että Count D:tä on tullut ulkoilutettua nelisen kertaa, yhden kerran tosin pelkkää kaapua itseään eikä niinkään itse hahmoa. Hieno hahmo ja mukava puku yllä. :3

2. Materiaali, jota haluaisit kokeilla cosseissa, mutta et ole vielä käyttänyt?
Tähän voisi luetella ison listan kaikkia mahdollisia proppeihin käytettäviä materiaaleja. Olen tähän asti lähinnä vältellyt koruja isompia proppeja ihan siitä syystä, ettei ole oikein tilaa rakentaa mitään, eikä sen puoleen kyllä osaamistakaan. :D Onneksi kesä lupaa hyvää ja saan neuvoa hienoilta ihmisiltä, että miten tämän syksyn Traconiin tulevan hahmon hehtaarin kokoinen miekka tehtäisiin.

3. Inhokkiasia cosseja tehdessä?
Oma laiskuus ja aikaansaamattomuus. Kaikessa yksinkertaisuudessaan. :D

4. Unelmacossi, jonka haluaisit tehdä, jos riitäisi taidot, rahat, yms? 
Näitä on liuta, ja kaikki kuuluu kategoriaan "kun on aikaa ja rahaa". Kaikki nämä puvut ovat tavalla tai toisella monimutkaisia, jonka takia niiden tekeminen vie hyvin paljon aikaa, ja useammat näistä puvuista on myös sellaisia, jotka vaativat aika suuren rahallisen panostuksen valmistuakseen. Esimerkkinä voisin käyttää Mana Khemia -pelin hahmoa Roxis Rosenkrantzia.

Moi olen Roxis, takkini kaikki kuviot ovat nahkaa, ja nahkavuodat maksavat miljoonan.
Roxis ei ole valmistuksellisesti mitään kovin kummoista, mutta koska kaikki kuviot ovat nahkaa, ja tosiaan aito nahka maksaa suhteellisen iloisia summia per vuota, niin tähän täytyy ensin kerätä mukava budjetti ja sitten alkaa etsimään mistä löytyisi oikean sävyisiä nahkoja.. Tästä syystä sanon tätä ikuisuusprojektiksi.

5. Onko sinulla jäänyt paljon cosseja keskeneräisinä lojumaan, ja jos jaksat, niin voisit myös luetella ne?
En nyt sanoisi, että yksikään puku on keskeneräinen. Kaapissa on ainoastaan kaksi pukua, jotka odottavat, että löydän toiseen pukuun sopivat housut[koska ei ole mitään järkeä alkaa ompelemaan tummanharmaita perusmallisia farkkuja], ja toiselle t-paidan. Ompelullisesti cosplaypukuja ei tästä taloudesta löydy yhtäkään keskeneräistä paitsi silloin, kun on jokin tapahtuma tulossa ja olen sinne tekemässä pukua. Mutta muutoin kaikki on kyllä aina valmiita. :D

6. Mikä on cosplaytapahtumissa hauskinta?
Kaikkien ihanien ihmisten, ystävien ja uusien tuttavuuksien tapaaminen.

7. Jos olisit eläin, mikä olisit? 
Ehdottomasti kissa. Sitä ei edes tarvitse perustella. Se vain on mun joku mystinen toteemieläin. :D

8. Kuinka paljon aikaa käytät cossien tekemiseen?
Riippuu ihan puvusta. Esimerkiksi Cosplay Gaalaan tekemäni Atlantis -elokuvan Helga Sinclairin iltapuku vei työtunteja ehkä noin kahdeksan. Kaava vain peruskaavasta irti, sitten lähinnä suoraan itseni päälle ompelu. Ei mikään kovin kummoinen homma. Mutta sitten taas jos ajattelee vaikka Ao no exorcistin Mephistoa, niin siihen sai aikaa kulumaan noin kuukauden tai puolitoista. Ja sen jälkeen on tullut vielä korjailtua puvun osia sieltä täältä, joten lisätunteja vielä niistäkin. Eli ehkä voisin sanoa, että puvusta riippuen yhdestä päivästä muutamiin kuukausiin. Kuukausia vieviä projekteja en tietenkään välttämättä äherrä joka päivä niska limassa, vaan pidän taukoja puuhailun välissä, jolloin aikaa vierii enemmän.


9. Oletko ajatellut tehdä vanhoista cosseista uutta versiota?
En, koska taipumukseni on lähinnä aina parannella huonoksi toteamiani kohtia. Esimerkiksi Mephisto on kokenut evoluutiota jokaisen tapahtuman välillä, kun se on ollut tarkoitus pukea päälle. Nytkin ennen seuraavaa Mephisto-kertaa[kyllä, sellainen tulee vielä] aion tehdä taas kerran herran kengät uudestaan. Lisäksi tarkoituksenani on tehdä myös Mephiston sateenvarjo messiin. Saa nähdä tuleeko siitä mitään. :D

10. Cossaatko paljon samaa hahmoa eri pukuversiolla?
Joskus kyllä. Mephistosta on ollut jo iät ja ajat ollut suunnitteilla yukata-versio, mutta en tiedä jaksanko koskaan sitä toteuttaa. Ja Helgasta onkin jo poolopaitaversio sekä iltapukuversio tehtynä. Muita hahmoja ei sitten oikeastaan edes ole sellaisia, joilla olisi useampi pukuvaihoehto, mitä tehdä. :D Ainakaan näillä näkymin. Tiedä mitä tässä vielä tulee keksittyä. 

11. Oletko kisannut puvuillasi
En ole vielä, mutta tarkoitus olisi, että joskus hamaassa tulevaisuudessa teen lavalla muutekin, kuin juoksen viemässä proppeja muille kisaajille tai kertomassa tuomarin ominaisuudessa kisan tuloksia. Yleensä vain mammailu, tuomarointi ja muu takapiruilu vain vie mennessään, etten juurikaan ehdi edes miettiä mahdollista kisaanosallistumista itseni kohdalta. :'D Mutta jonakin päivänä sekin tulee, etenkin, kun on jo niin eeppisiä ryhmäkisasuunnitelmia olemassa. ♥

And that's all folks!


Seuraavaan päivitykseen voisin ehkä kerätä vuosien varrella tehdyistä cosseista kuvat... Jos edes kaikista löytyy kuvia. :'D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti